„Az élet olyan, mint egy léghajó. Ha magasabbra akarunk szállni, meg kell tanulnunk elszakadni dolgoktól, és kidobni a kosárból azt, ami nem enged felemelkedni.” (Raphaëlle Giordano)
Az életünk során több alkalommal is elérkezik az a pillanat, amikor ideje megváltoztatnunk a körülöttünk lévő dolgokat. Nem csak azért, hogy jobbak legyenek a körülményeink, vagy esetleg azért, hogy szabadabbak legyünk, hanem azért is, mert vannak időszakok, amikor rájövünk, hogy bizonyos dolgok már „nem szolgálnak” minket tovább. Vannak élethelyzetek, amikor úgymond elfogy a levegő és nem tudjuk tovább azt csinálni amit eddig, így eljön a változtatás ideje…
Viszont sokszor tapasztalom azt, hogy a legtöbben akkor sem változtatnak, amikor már igencsak „szorít a cipő”. Vagy lehet hogy a régi mondás szerint kellene őket megközelítenem és úgy fogalmaznom, hogy még nem szorít eléggé és azért nem tesznek semmit magukért.
Sőt! A legtöbben akkor akarnak változtatni, amikor már nem lehet, vagy már nem marad rá erejük. Számos olyan helyzetet látok és tapasztalok a mindennapokban, amikor az emberek nem olvassák azokat a jeleket maguk körül, amiket úgymond nekik küld az univerzum.
Rengeteg alkalommal próbálják a figyelmünket felhívni és egy kicsit arrébb tessékelni minket, hogy vegyük már észre, hogy a mostani életünk nem vezet sehová. Annak aki időben észbe kap és nem ragad bele a saját életében keletkező problémákba, helyzetekbe annak van igazán lehetősége, hogy még időben lépjen egyet és változtasson a dolgain!
Nem azt mondom, hogy mindig minden karikacsapásra kivitelezhető és egyből tudjuk mi a helyes megoldás, de azt biztosan tudom, hogy lélekből érezzük azt, ami már nem szolgál minket többé. Ilyenkor következik az, hogy meg kell próbálnunk irányt váltani és egy másik utat találni. Aki lélekben megtapasztalja a hívó szót, annak bátran kell mernie tovább lépni és arra haladni.
Ahol éppen akkor áll ugyanis már biztosan nem viszi előre többé. Éppen ezért javaslom, hogy cselekedj szív szerint és próbálj a hívó szavak után menni, mert abban benne lesz minden amire szükséged lehet majd az utad során.
Ha pontosabban akarnám megfogalmazni, akkor úgy mondanám inkább, hogy legyen egy célod, elképzelésed, hogy merre mennél ezután. Legyen egy lélekből, szívből megálmodott új élet, vagy új életszakasz. Ha megvan és érezzük, tudjuk, hogy merre akarunk tartani és az elképzeléseink jók, akkor az utat is hozzá fogják nekünk igazítani. Ha van cél, akkor lesz út is, amin haladhatunk majd!
Új megtapasztalások jönnek ezáltal. Olyanok, amelyekre még lehet nem volt példa az eddigi életed során. Ezek a saját jellegű megtapasztalások egy életen át lehetnek segítőink, hiszen egy-egy felismerés arra is jó, hogy önmagunk és a lelki-szellemi világunk fejlődjön általa. Minden egyes új életszakasz, minden egyes megváltoztatott életviteli szokás és minden amit megváltoztatunk és ezentúl másképp csináljuk, mind egy lelki-szellemi fejlődés is egyaránt.
Hiszen nem tudnánk az új feladatokat, új dolgokat, az új élethelyzeteket a régi minták alapján megélni, megcselekedni.
Azt szoktam mondani az embereknek, hogy: Új élethez új alap kell.
Persze így nem teljesen igaz, hiszen a régiből is kell megtartani ezt azt, hiszen azon az úton jöttünk el idáig. Az viszont biztos, hogy az új dolgokhoz, új alapot kell építeni, mert az fogja a stabilitást megadni nekünk a továbbiakhoz. Amikor azt mondom új alap kell, akkor ezen azt értem többek között, hogy új hitrendszer kell! Kellenek még továbbá új minták, új szokások és a mindennapi életben új felfogás, szemlélet. Ha ezen megtanulunk változtatni és képesek vagyunk hittel előre haladni, akkor el is kezdtük a munkát. Ezzel elindultunk egy új úton a megálmodott céljaink felé.
Amíg az alapot építed, addig a társad a türelem és a bölcsesség legyen. Ez a két segítő mindenben ott lehet melletted és megtapasztalhatod, mennyivel jobban tudsz alkotni.
Az élet sok féle próba elé állít minket – így engem is – a mindennapok során. Nincs olyan életszakasz, vagy ciklus, ami ne tenné próbára bármelyikőnket. A kérdés mindig csak az marad, hogy mennyire vagy felkészült és bátor ahhoz, hogy szembe szállj egy-egy feladattal.
Ha hittel vagy felvértezve és mellette meg mered álmodni az új jövőt, vagy új élethelyzetet, akkor azt mondom bátran próbáld meg kialakítani azt. A türelemmel és bölcsességgel viselt ember mindig messzebbre jut a társainál. Ennek csak az az oka, hogy van ideje, lelki békéje végigmenni a folyamaton.  Minden egyes változás egy folyamat ugyanis. Ez a folyamat a te lelki-szellemi fejlődésed, amivel magad is más és jobb emberré válsz az utad során
Éppen ezért mondom mindig azt, hogy aki siet nem tud jól várakozni, aki nem tud jól várakozni, az nem is fog tudni jól megérkezni!
Próbálj tenni magadért minden nap és próbálj változni, változtatni! Ha már nem szolgálnak a dolgok körülötted és nem haladsz velük előre, akkor eljött a te időd!
Változtass és változz, ha eljött az ideje…én ezt javaslom neked!
És mindezt hogyan csináljuk, miként fogjunk neki? Egy következő blogbejegyzésben erre is ki fogok majd térni!
Egy régebbi írásomban pedig elolvashatod, hogy milyen az „Út a szív felé„, ha szükséged van útmutatásra ahhoz, hogyan találd meg a szív szerinti iránytűt!
Hamarosan pedig felnőtteknek szóló önismereti jellegű csoportom indul, ahol többek között a változások, változtatások elősegítése is a célkitűzések között van! Itt a blogbejegyzésekben is fogok írni róla nemsokára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.