“A legfontosabb találkozásokat a lelkek előre megbeszélik egymással, amikor a testek még nem is látták egymást.” (Paulo Coelho)
Akupunktúra (Hagyományos Kínai Orvoslás)
Akupunktúra (Hagyományos Kínai Orvoslás)
A Shiatsu masszázs az eredetét tekintve Japánra (és közvetve Kínára) vezethető vissza. Több feljegyzés is született arról, hogy a Shiatsu masszázs a Japánban egyre jobban  elterjedő kínai orvoslás és buddhizmus hatására jött létre. Pontosabban akkor jött létre az első formája, amely időben körülbelül a X. századra tehető.
A masszázs neve japán szó, melynek jelentése „shi” – ujj és „atsu”  – nyomás, azaz ujjnyomás. A Shiatsu masszázs egy lágy masszázsforma, amelynek alapja az érintés. Hátterében a Taoizmus és a hagyományos kínai orvoslás áll. Azon belül pedig a meridián rendszer és az akupunktúrás pontok.
A Shiatsu masszázs éppen ezért inkább egy energetikai, harmonizáló kezelés, mintsem egy klasszikus masszázsforma. Így a cél is minden esetben az, hogy a testben megrekedt energiákat harmonizálva, egy jobb, derűsebb közérzet jöjjön létre.
Keleti országokban az egészségmegőrzés egyik formája. Éppen ezért sokan úgy tekintenek rá mint egy egészségmegőrző, gyógyító módszerre. A keleti kultúrákban egyébként is sokkal nagyobb hagyománya van a megelőzésnek, a helyes életvitelnek, a belső békének, amellyel céljuk éppen az, hogy a betegségeket megelőzzék.
A masszázsról egy pár gondolat a saját meglátásom és a nálam megfordult emberek megtapasztalásai alapján.
életút elemzés, shiatsu masszázs, talpmasszázs, lélekgyógyászat, sportolók mentális felkészítése Székesfehérvár
Frissítő Zen Shiatsu masszázs
Talán az egyik legfontosabb, amitől mindenkinek szimpatikussá válik az első pillanatban, hogy a Shiatsu masszázs alapja az érintés. Továbbá azt is sokan kedvelik, hogy lágy masszázsforma, kifejezetten finom mozdulatokkal, ujjnyomásokkal.
Ezt a fajta érintést és lágyságot a legtöbb felnőtt ember már nem tapasztalja meg a mindennapjai során. Valahogy a legtöbb felnőttnek „kimarad” az életéből, pedig az egyik legfontosabb dolog lenne a harmonikus élethez. Pontosan azért, mert az érintés egy szavakon túli kommunikáció, amelyen keresztül megvalósul egy lelki egyensúly, lelki béke.
A Shiatsu masszázsnak több elérhető formája is létezik. A magam által képviselt Zen Shiatsu masszázs egy egész testet érintő frissítő masszázsforma.
Ebben a masszázsban a test egészét érintő kezelés valósul meg, amelyben a fej tetejétől a talpig, minden egyes testrész átmozgatásra kerül. A masszázs nagyon jól oldja a feszültséget, a stresszt, és ezáltal egy sokkal derűsebb és jobb közérzet jön létre. Ez a fajta megtapasztalás egy olyan fajta lelki-szellemi béke, amelyet a rohanó mindennapokban nincs alkalmad sűrűn megtapasztalni.
Kiknek ajánlom, javaslom a masszázst:
-Akinek stresszes, túlzsúfolt napjai vannak és nem tud kellőképpen feltöltődni
-Aki mentálisan sűrűn elfárad és nem tud megújulni
-Aki keresi, de nem találja az útját és új impulzusra vágyik
-Aki azt érzi, hogy a kiégés közelébe került
-Akiknek olyan megrekedése van az életében, amire nem kapott még választ
-Akinek lelki blokk gátolja az előrehaladását a mindennapokban
-Aki lelki-szellemi fejlődést szeretne és szüksége van útmutatásra
-Mindenkinek, aki az egészsége megőrzéséért bármit is tenni szeretne
-Azoknak akik még nem jártak nálam és szívesen kipróbálnák egy keleti masszázs varázslatos hatását
-Bárkinek, aki úgy érzi, hogy én vagyok az útja
Bejelentkezés, bővebb információ
 (20) 4365-220
 gantramate@gmail.com
 Gantramate – A lelked ébredése
 Prána Jóga és Természetgyógyászat
(Székesfehérvár, Zámoly u. 59.)
Közvetlen üzenet írása
…és ne feledd! A választás a tiéd, én csak egy lehetőség vagyok számodra!
Korábbi írásaimat itt olvashatod!
Követheted oldalaimat a Facebookon és az Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.