Számtalanszor előfordul, hogy a mindennapjaink során az életünk bizonyos területein nem működnek megfelelően a dolgaink. Sokszor látom és tapasztalom, hogy az emberek szívesen tennének magukért valamit, de fogalmuk sincs arról, hogy merre induljanak. Igaz, hogy régóta foglalkozom életviteli praktikák oktatásával, de eddig mindig úgy gondoltam, hogy ez a lehetőség csak egyéni foglalkozásokra szól. Viszont az elmúlt időszak számomra is egy érdekes dolgot mutatott meg, miszerint az emberek szívesen dolgoznak együtt másokkal a saját és mások problémájának feldolgozásán, megoldásán.
Éppen ezért úgy döntöttem, hogy szeptembertől (ha igény van rá, akkor előbb is) Életviteli praktikák kiscsoportos foglalkozásokat indítok workshop jelleggel.
Miről is szól mindez? Mi az, amit egy ilyen foglalkozás során meg lehet tanulni? Miért jó, ha kis csoportban vagyunk?
Először is, az életviteli praktikákról pár gondolatot írnék röviden. Ez egy általam megalkotott kifejezés, amely azt takarja, hogy olyan praktikákat, szemléleteket próbálok átadni, megtanítani, amelyekkel bárki jobbá teheti mindennapjait. Miért van szükség erre? Sokszor látom és tapasztalom, hogy az emberek nincsenek kellőképpen tisztában saját minőségeikkel és ezért nem tudják megfelelően élni életüket. Annak, akinek sikerül úgymond összerakni az életének problémás területeit, annak biztos, hogy hatékonyabban és sikeresebben telnek mindennapjai.
Mivel régebb óta tartok önismereti jellegű foglalkozásokat, így az a tapasztalatom, hogy egy-egy csoportos foglalkozásnak is legalább annyi haszna van, mintha valaki egyéniben érkezik. Persze tudom, hogy vannak dolgok, amiket csak négyszemközt lehet megbeszélni, megoldani, de úgy gondolom, hogy kisebb csoportokban is nagyon sok probléma megoldásra kerülhet. Egy ilyen foglalkozás alkalmával egy adott témakört körüljárva, mini feladatokkal és gyakorlatokkal próbáljuk meg közösen elérni, hogy a fejekbe megértés költözzön.
Mire kell ez a megértés? Hogy hatékonyabban, tudatosabban és lelkileg sokkal szabadabban tudjunk cselekedni a mindennapok során. Mondhatnám úgy is, hogy ha felszabadulunk a problémáink súlya alól, akkor minden sokkal könnyebben halad a maga útján.
Mit is akar jelenteni az Életviteli praktikák workshop?
Pár fontos dolog, amit megtapasztalhatsz nálam:
-Minden alkalommal relaxáció, meditáció, vagy légzőgyakorlat segíti az ellazulást, a megérkezést
-Egy adott témán keresztül próbáljuk az élethelyzeteket átbeszélni és azokra kézzel fogható megoldást találni.
-Egy ilyen jellegű csoportba maximum 3 fő jelentkezhet.
-A csoport folyamatosan együtt halad.
-A foglalkozások során a témát szabadon választhatjuk, vagy megadhatom én is előre miről szóljon egy adott napi munka.
-Attól workshop jellegű, mert egyfajta igazi „műhelymunka” jön létre ahol közösen dolgozunk mindannyian.
-A cél önmagad és a csoporttársaid mélyebb megismerése. A problémád és mások problémáinak megértése. A megoldáshoz vezető út feltárása.
-Közösséget kovácsolunk minden csapat esetében. Ebben olyan erő van mindenki számára, amit az élete bármely területén hasznosíthat majd.
-Egy ilyen foglalkozás maximum 1-1,5 órát vesz igénybe
-A foglalkozás ára 2.500 Ft/fő/alkalom
Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy változtass a jelenlegi élethelyzeteden! Ha érzel magadban elhívódást, hogy egy kisebb csapatban dolgozz és így próbáld rendbe tenni az életed bizonyos területeit. Ha úgy érzed eljött a te időd, akkor szívesen látlak bármelyik csoportban.
A választás a tiéd, én csak egy lehetőség vagyok számodra!
AZ Életviteli praktikákról bővebben itt olvashatsz!
Korábbi írásaimat itt olvashatod!
Követheted oldalaimat a Facebookon és az Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail címet.